Selecteer een pagina

Carin Baeten en Karen Maes zijn afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie, beiden studeerden zij aan de afdeling Textiel (TXT) Sindsdien werken zij onder de naam baetenmaes aan zeer uiteenlopende projecten waarbij textiel altijd de rode draad is geweest. Zij wonen en werken in Amsterdam. De projecten van baetenmaes zijn divers; van social designprojecten tot het maken van gebruiksvoorwerpen die je niet kunt gebruiken maar moet dragen. Zij doen dit in opdracht maar maken ook vrij werk.

Textiel is voor baetenmaes materiaal en communicatiemiddel. Zij verwerken dit veelzijdige materiaal in alles wat zij maken en gebruiken graag alle aspecten die dit materiaal te bieden heeft. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de textuur, structuur, de geur, de historie en de maakwijze van het materiaal.

Ook mode speelt een rol in de projecten van baetenmaes. Volgens hen draait mode om het versieren van het lijf door middel van het bedekken hiervan met textiel, het voelen van de materialen maar ook het gevoel dat je ervan krijgt. Deze aspecten verwerken baetenmaes ook in hun projecten. Textiel moet worden bewonderd en aangeraakt.

Hun werk dient mensen te verleiden tot het aanraken ervan en hiervan te genieten. Het draait echter niet enkel om verleiding, het werk toont ook een tweede, diepere laag. In deze laag ligt de subtiele betekenis en gaat hiermee verder dan enkel het genot van de aanblik van het werk.

In hun projecten verwerkt baetenmaes mode, mens en maatschappij en proberen zij de textiel voor zich te laten spreken.

CONTACT – – MAIL NAAR BAETENMAES